Kennelin takana, minä itse

Villakoirat veivät sydämmeni mennessään vuonna 2009, jolloin minulla oli ensimmäinen kontakti kyseiseen rotuun. Tutustuin silloin valkoiseen kääpiövillakoiraan Sohviin ystäväni kautta ja pikkuhiljaa sisälläni heräsi toivo omasta koirasta.

Lapsuudenkodissani oli kaksi koiraa, Beagle Riku ja sekaroituinen Roope, mutta olin heille niin allerginen, että haaveet omasta koirasta heitin romukoppaan. Allergiasta huolimatta ajatus omasta koirasta on "kytenyt" takaraivossani todella isona haaveena -"jospa sitten joskus minullekkin"...

Useamman kennelin kierrettyäni ja huomatessani, ettei villakoirista tule minulle allergiaoireita, kasvoi kiinnostukseni omaa koiraa kohtaan päivä päivältä enemmän. Kiertelimme mieheni kanssa eri villakoirakenneleissä ja lopulta meille muutti joulukuussa 2011 maailman paras joululahja, sijoituskoira, pieni valkoinen kääpiötyttö Helmi, Elpianko's Still Loving You. Vajaan vuoden päästä tuosta hetkestä meille muutti kodinvaihtajana pieni valkoinen toy-tyttö Wilma, Elpianko's Samba Ann. Ja ei kaksi ilman kolmatta, sillä musta toy-tyttö Lilla, Nummenpään Dress Your Baby, muutti meille huhtikuussa 2013. Kertunhovin pentulaatikossa on kasvanut jo muutama pentue ja uusia pentueita suunnitellaan. Tällä hetkellä meidän laumassa on jo kuusi iloista ja reipasta villakoiraa :)

Villakoiraviirus on niin vakava ja tarttuva tauti, että kun sille antaa pikkusormen se vie koko käden! Olen perustanut ystäväni kanssa Valkeakoskelle vapaamuotoisen ja epävirallisen villakoirakerhon "Valkeakosken Villikset".

Omien koirieni kanssa lenkkeilemme ja ulkoilemme paljon, sekä näyttelykehiä kierrämme jonkin verran. Olemme tutustuneet Agilityn ja Tokon alkeisiin sekä harkinnassa olisi kouluttautua kaverikoiratoimintaan. Olen onnellinen näistä ihanista pienistä villoistani, "uudesta elämästäni" ja kaikista uusista ystävistäni, joita olen saanut tämän harrastuksen myötä.

Kävin mieheni kanssa kasvattajakurssin syksyllä 2013, joten on ihana kun perheestä löytyy myös muilta innostusta villakoiria kohtaan! Oma kennelnimi myönnettiin helmikuussa 2014.

Toivon Sinulle ihania hetkiä sivuillani, sekä blogissa että täällä kotisivuilla.

-Minna-